El Baxi Manresa va informar dissabte de la baixa definitiva de l´ala Janari Joesaar, jugador que ha comptat entre poc i res per a Pedro Martínez en l´inici de temporada. En una entrevista al periodista estonià Peep Pahv, al portal del seu país Delfi, el ja exbasquetbolista dels bagencs es lamenta de no haver fet cas d´un consell d´un altre exjugador del Manresa, el seu compatriota Siim-Sander Vene, que va coincidir amb el tècnic barceloní a Gran Canària. Tot i que no desvetlla el contingut de la recomanació, sí que deixa entreveure que ja l´havia avisat que no jugaria gaire.

Així, segons explica Joesaar, mentre estava negociant amb el Manresa va demanar opinió a Vene, amb qui sol coincidir a la selecció, i «tal com ell em va dir que aniria, és com ha anat». Lamenta que «a Espanya he coincidit amb entrenadors amb qui no hem tingut una bona entesa» ,en relació a quan va ser a l´Iberostar Tenerife, la temporada 2018-19, on tampoc no va ser gaire utilitzat per Txus Vidorreta. «El club pot dir que he tingut problemes d´adaptació a l´equip, però jo tinc una opinió que no diré ara mateix».

Joesaar explica que «abans de tancar el contracte, vaig parlar amb l´entrenador sobre el meu rol a l´equip. Volia estar segur que les coses no anirien com a Tenerife. Però hi van anar. Em van oferir el contracte molt aviat i, veient com estava la situació pel coronavirus, semblava una feina bona i segura».

Siim-Sander Vene, el jugador que va aconsellar Joesaar i que també va jugar efímerament al Bàsquet Manresa, va coincidir amb Pedro Martínez a Gran Canària durant el final de la temporada 2018-19. Durant els dos mesos en què van treballar junts, les prestacions de l´estonià van baixar molt quant a minuts.