L´atleta Pau Llorens, del Club Orientació Berguedà, va aconseguir la medalla d´or en la prova de llarga distància dels Campionats d´Espanya d´orientació, que van tenir lloc de dissabte a dilluns a les localitats extremenyes de Jerez de los Caballeros i Salvaleón. Els representants de l´entitat de la Catalunya central van firmar una gran actuació en el certamen, que va aplegar 900 participants, una cinquantena de catalans.

El casserrenc Llorens es va imposar dissabte en la prova de llarga distància, amb 1 hora, 17 minuts i 8 segons en un recorregut de 10,9 km. La plata va correspondre al madrileny Álvaro Prieto, que va arribar 1 minut i 48 segons més tard, i el bronze va ser pel burgalès Eduardo Gil, a 2.53 h. La prova es va disputar en un terreny ràpid en les zones obertes però lent dins del bosc, on la vegetació baixa dificultava la visibilitat.

Després de l´impressionant debut en la cursa més llarga, Llorens va continuar pujant al podi els altres dos dies de competició. Diumenge, en la prova de mitja distància, de 5,5 km, es va penjar el bronze en fer 35.22, 2.28 per darrera del malagueny Javier Ruiz (32.54), que va ser or. El burgalès Gil (34.22) va merèixer la plata. En un terreny ràpid i molt tècnic, la lectura de les roques va ser clau.

Dilluns, en l´estatal d´esprint (1,9 km), els ocupants del podi en la prova llarga es van repartir les medalles, en un ordre diferent: Gil va ser primer, amb 10.30, Llorens segon, amb 11.00, i Prieto tercer, amb 11.33. En un circuit ràpid, la lectura de mapa va ser decisiva.

En la categoria de 35 anys, el gironellenc Llei Viles, també del club berguedà, va realitzar un paper brillant: or en mitja distància i plata en la llarga.

Els integrants de la família Ledesma Buscart, de Sant Fruitós, també van dur a terme un paper esplèndid. A la categoria M-16, Bernat Ledesma va ser campió en mitja distància i esprint i plata en llarga. Montserrat Buscart (F-40) va ser 1a en esprint, 3a en mitja i 4a en llarga. Abel Ledesma (M-40), va ser 2n en llarga i 7è en mitja. Xènia Ledesma (F-20) va ser 4a en llarga, 6a en esprint i 8a en mitja.