El britànic Matthew Fitzpatrick va desfer el triple empat i, amb un últim recorregut de 68 cops, es va proclamar ahir vencedor del DP World Tour Championship celebrat a Dubai, darrera prova del Tour Europeu. El golfista moianès Adrià Arnaus, que va afrontar l´última volta a només un cop del liderat, va fer la seva pitjor volta (75) i va caure a la desena posició, amb un total de 281 cops, 8 més que el vencedor. Lee Westwood, que va ser segon, es va proclamar millor jugador europeu per tercer cop a la seva carrera.

Arnaus tenia l´oportunitat de conquerir el seu primer torneig del circuit i d´inscriure el seu nom en el palmarès d´una prova que Jon Rahm va guanyar els anys 2017 i 2019. Un doble bogey en el forat 4 va obrir una mala ratxa que van confirmar els bogeys del 12 i el 13. Tot i així, el moianès va ocupar una plaça en el Top-10 després de tres primeres jornades a molt bon nivell en les quals va signar tres voltes de 71, 68 i 67 cops.

Després de la penúltima jornada, celebrada dissabte, Fitzpatrick, el seu compatriota Laurie Carter i el nord-americà Patrick Reed encapçalaven la llista empatats a 205 cops (-11). Diumenge, però, amb 24 graus de mitjana, el jugador de Sheffield, guanyador de l´US Open 2013 com a aficionat, va acabar el recorregut amb un resultat de -4, igual que el seu compatriota Westwood, per coronar-se vencedor amb 273 cops, un menys que el segon.

Reed i Carter van afluixar en l´última jornada, amb 70 i 71 cops, respectivament, 275 i 276 per a cadascun d´ells, i van perdre tota opció al títol. En canvi, Fitzpatrick va començar sensacional, amb 4 birdies en els quatre primers forats, i un més en el par 5 del setè. Gairebé al final, va cometre l´únic error de la seva targeta, amb un doble bogey en el 17.