El Barça va sumar ahir la seva dotzena victòria a la lliga i va empatar a triomfs amb l'Iberostar Tenerife, tot i que els canaris es mantenen segons perquè han perdut un partit menys. Els blaugrana van derrotar amb més claredat a la pista que al marcador (88-74) un Joventut que es va desenganxar del seu rival entre el segon i el tercer quarts i que mai no va fer la sensació de tenir la capacitat per reaccionar.

L'exjugador del Bàsquet Manresa Adam Hanga, amb 18 punts i 24 de valoració, va liderar l'atac d'un equip de Jasikevicius que ahir no tenia a la llista un Thomas Heurtel que cada dia és més a fora de la plantilla i que podria fitxar pel Fenerbahçe. El tècnic lituà també va donar descans a Brandon Davies. A més, amb els joves Sergi Martínez, el debutant Ibou Badji i Leandro Bolmaro a pista, va assolir una màxima diferència de 23 punts (82-59), quan faltaven cinc minuts per al final. Per la Penya, amb un absent Tomic, autor de sis punts, el millor va tornar a ser Xabi López-Aróstegui, autor de 13.

Per la seva banda, l'Iberostar va perdre de manera assumible a una pista complicada com la del Baskonia, i encara més tenint en compte que no podia disposar de Marcelinho Huertas, que ha estat pare recentment, i dels lesionats Fitipaldo i Doornekamp. La lectura de joc de Luca Vildoza, que va repartir nou assistències, i l'aportació de Giedraitis i Dragic, amb 15 punts cadascun, van ser decisives contra una formació en què debutava Santi Yusta i en què Shermadini va estar per sota del seu rendiment habitual. Segona derrota dels canaris, després d'una d'anterior precisament davant del Barça.

De la resta de la jornada, en la part de sota va destacar la victòria del Retabet Bilbao, la tercera del curs, a la pista d'un rival directe com l'Urbas Fuenlabrada (70-74), en un resultat que deixa el Betis i el Gipuzkoa en solitari en les places de descens. Zyskowski, amb 15 punts, i Miniotas, amb 18 de valoració, van impulsar els bascos davant dels 18 del local Emegano.

A la mateixa hora, el València va patir més del que diu el resultat per vèncer per 89-78 un UCAM que queda empatat amb el Baxi. Van Rossom, amb 16 punts, va liderar l'equip de Ponsarnau. Frankamp en va anotar 21 per a la formació murciana.

Meritori triomf, també, del MoraBanc Andorra amb moltes baixes com Dime, Diagne, Senglin o Tyson Pérez. Va vèncer l'Estudiantes per 81-73 amb 16 punts d'Oriol Paulí. Avramovic en va anotar 21 per al conjunt del Ramiro.

També en horari matinal, el Monbus Obradoiro va sumar un partit guanyat que ja necessitava després de tenir set derrotes seguides (102-91 davant del Casademont Saragossa). A més, hi va haver rècord anotador de la franquícia amb els 37 punts de Kassius Robertson.