Manresa serà el punt d'arribada de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà lloc el divendres 26 de març amb inici a La Pobla de Segur (Pallars Jussà). L'organització de la cursa ha confirmat avui dimecres que es manté el recorregut previst per al març del 2020, i que es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia de coronavirus, un cop totes les localitats implicades han renovat el compromís amb la prova.

L'edició del centenari de la Volta s'havia de celebrar el març del 2020 i va ser impossible reubicar-la en el calendari perquè les grans curses per etapes i els Mundials van atapeïr el calendari entre finals d'estiu i la tardor.

"Estem molt satisfets de la resposta de tots i cadascun dels inicis i finals d'etapa de la Volta", ha comentat Rubèn Peris, director general de la cursa, que qualifica el recorregut com a "atractiu i exigent".

La Volta començarà el 22 de març amb una etapa amb inici i final a Calella. L'endemà es disputarà una contrarellotge individual a Banyoles. La tercera etapa portarà els ciclistes del Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, fins a l'estació de Vallter 2000, al Ripollès. L'endemà, la cursa anirà de Ripoll a Port Ainé (Pallars Sobirà). Manresa serà el final de la cinquena jornada, amb pas previ per Montserrat, i la penúltima conduïrà els participants de Tarragona a Mataró. La cloenda de la Volta tindrà lloc a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona, amb una etapa que reviurà la clàssica pujada al castell.

L'organització donarà a conèixer els detalls dels quilometratges, els ports de muntanya i els esprints intermedis d'aquí a unes setmanes. "Aquesta atípica temporada de 2020 vam poder veure com se celebraven amb èxit grans proves ciclistes. Hem après molt de com fer les coses adequadament, i destinarem molt esforços i inversió a que tothom visqui una prova segura i adaptada al moment de les dates de celebració de l'esdeveniment", ha afegit Peris.