El manresà Gerard Farrés ha quedat en segon lloc de la categoria de buguis a la segona etapa del Dakar, disputada aquest matí entre Bisha i Wadi Ad-Dawasir, de 685 km, inclosa una llarga especial de 457 km. El duet format per Farrés i Armand Monleón (Monster Energy Can-Am) només ha estat superat per Saleh Alsaif i Oriol Vidal (FN Speed-Black Horse Team), que ha invertit 1 minuts i 40 segons més en completar el tram cronometrat.

Gràcies a aquest resultat, la parella catalana puja del cinquè al tercer lloc de la general, a 1 minut i 1 segon de Francisco López i Juan Pablo Latrach (South Racing Can-Am). Segons són Aron Domzala i Maciej Marton (Monster Energy Can-Am), a 39 segons del liderat.

La remuntada d'Isidre Esteve en la classificació de cotxes s'ha vist frenada en la jornada d'avui, en una etapa en la que Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) ha donat un cop sobre la taula i s'ha imposat després d'una jornada precedent poc lluïda.

L'olianenc i el seu copilot Txema Villalobos (Toyota Hilux Overdrive), del Repsol Rally Team, han arribat en el lloc 33, a 56 minuts i 35 segons. Ara són 32ens de la general, a 1.31.55 del nou líder, Stéphane Peterhansel

El sudafricà Giniel de Villiers i el seu copilot Àlex Haro, d'Òdena, han entrat amb el seu Toyota Gazoo Racing en el lloc 38, a 1 h, 5 minuts i 22 segons del vencedor. Aquest resultat els fa baixar fins la 23a posició de la general, a 1.12.23 dels primers.

En l'apartat de motos, el pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu (FN Speed-KTM Team) ha millorat les seves prestacions i ha entrat dissetè, a 23 minuts i 33 segons. Marc Calmet (FN Speed-Rieju Team), de Guardiola de Berguedà, ha arribat el 53, a 1.38.47 de Joan Barreda. El castellonenc suma, amb el triomf d'avui, 25 victòries al Dakar i iguala d'aquesta manera els guarismes de l'avianenc Marc Coma.

Després d'una jornada prèvia nefasta pels seus interessos, Barreda lidera ara la general de motos, amb Ricky Brabec segons a 6 minuts i 23 segons. Betriu és el 28, a 49.03, i Calmet el 51, a 2.42.52.

Demà dimarts es disputarà la tercera etapa, amb un recorregut circular de 630 km (amb una especial de 403 km), amb sortida i arribada a Wadi Ad-Dawasir. El protagonisme de la jornada el tindrà l'Empty Quarter, és a dir, el desert pur i dur.