Ahir va fer deu anys del dia que el podi de la Pilota d'Or va ser exclusivament blaugrana. Messi va recollir el guardó flanquejat per Iniesta i Xavi, que venien de guanyar el Mundial. Una dècada després, la realitat és ben diferent, només l'argentí continua a l'equip, i pels pèls després que a l'agost demanés marxar, però sembla que està recuperant la il·lusió i és, a hores d'ara, el gran argument perquè l'equip assoleixi, en el campionat domèstic, una fita imprescindible: classificar-se entre els quatre primers, és a dir, obtenir bitllet per a la propera Lliga de Campions.

L'Atlètic lidera la taula amb 4 punts més i tres partits menys que el Barça (0-4 dissabte a Granada), i té a les seves mans obrir una distància gairebé insalvable per als de Koeman. Per això, a hores d'ara, els catalans s'han de fixar en el que facin el Vila-real (0-4 al Celta), el Sevilla i la Reial Societat (3-2 per als andalusos, dissabte).

En clau barcelonista, ahir es va confirmar que Araujo només té una sobrecàrrega als isquiotibials i estarà a punt per disputar la Supercopa: el Barça juga una semifinal dimecres (21 h) contra la Reial Societat, i Madrid i Athletic Club disputaran l'altra dijous. La final és prevista per a diumenge a Sevilla.