A l’atrafegada activitat que que normalment hi ha un dissabte al matí a la zona esportiva del Congost de Manresa, amb gent caminant, amb bici, corrent o jugant a bàsquet a les cistelles de fora del pavelló, aquest migdia s'hi ha afegit la protesta d’una quinzena de clubs i entitats esportives de la ciutat.

Un centenar de persones i molta gent jove s'han concentrat amb el lema «Ja n’hi ha prou» per reclamar que les restriccions contra la covid no afectin d’una forma tant contundent a la pràctica esportiva, sobretot a l’esport de base.

Han reivindicar que no tan sols es tracta d’un tema de salut, sinó que han insistir que la pràctica esportiva també és una eina d’educació, formació, creixement per a la gent jove. A més a més també han fet evident els problemes econòmics que genera. Molts clubs i entitats, bona part d’ells sense afany de lucre, sobreviuen gràcies a les quotes solidàries de les famílies.

La protesta ha comptat amb el suport d’EGIBA, Club Patí Manresa, Club Manresa Futbol Sala, Club Bàsquet Manresa 2015, Esport 7 - Judo, Club Patinatge Artístic Manresa, Bàsquet Joviat, Club Atlètic Manresa, Centre d’Esports Manresa, Club Rítmica Manresa, Escola Ciclisme Manresa, Esport Ciclista Manresà

AE La Salle Manresa, Club Natació Minorisa, Gimnàs Delfos, Beisbol Manresa i Associació Esporiva de Volei.

Segons han assegurat els seus representants, els clubs i entitats esportives és un dels sectors més castigat per les restriccions si es comparen amb les que s’han adoptat en altres activitats quan, en canvi, la pràctica esportiva organitzada, no ha sigut «cap focus de contagi ni de propagació del virus» perquè s’han fet «grans esforços perquè «l‘esport sigui segur».

La protesta, que s’ha dut a terme a diferents punts de Catalunya i també de les comarques centrals, ha de servir per «treballar junt, cosa que no solem fer, perquè junts tenim més força».

Durant la trobada es van omplir pancartes amb lemes com «L’esport és una escola de vida» o bé «L’esport és salut».