Prop de 170 pilots van participar aquest cap de setmana en la primera prova de la Copa d'Espanya de Hard Enduro, al Pascuet Off Road Center de la Bastida de Tost, a la Ribera d'Urgellet (Alt Urgell). La cursa va aplegar nombrosos pilots de gran nivell, entre els quals participants en el Dakar i en el Mundial de superbikes, en un traçat enfangat i amb zones amb poca tracció que van complicar les evolucions dels corredors.

La federació espanyola ha creat aquesta competició per donar una oportunitat tant a pilots aficionats com d'altres més bregats. El gran protagonista de la trobada va ser el madrileny Mario Román, que va dominar la cursa des del primer moment. El corredor es va situar al capdavant en els inicis de la prova i ja no es va deixar prendre la victòria durant les més de tres hores que va durar la seva cavalcada. Amb un ritme molt alt, va acabar treient-li dues voltes als seus rivals.

En segon lloc va quedar Jonny Walker, que va fer una mala sortida i va tenir algunes caigudes, i tercer va arribar Ramon Quer, que alhora es va proclamar vencedor de la categoria sénior. La primera classificada femenina va ser Sandra Gómez. Raúl Guimera, per la seva part, va ser el primer en l'apartat júnior i es va guanyar el dret a viatjar a l'ErzbergRodeo 2022. En la categoria Trofeu per a aficionats, va vèncer Xose María Ogando (master 35).