El Baxi va plantar cara durant tres quarts a un rival superior, però la lesió de Dani Pérez al segon període va deixar els manresans en un estat de xoc tan gran que ja no es van poder recuperar.

Forces igualades

El partit va començar amb l'anècdota de la titularitat, potser per un error, de Dani Garcia que el mataroní va aprofitar per anotar el primer bàsquet del Baxi. Però tant ell com Dani Pérez, que va entrar al minut de joc, van tenir problemes per aturar un Omar Cook que dirigia amb mestria els castellans i provocava el primer bon avantatge visitant, després d'un 2+1 de Benite (6-11). Per la banda local, Mason havia anotat quatre punts però havia pagat la desatenció defensiva respecte del brasiler.

El Burgos defensava bé però el Baxi va fer dos bons atacs, amb triple de Hinrichs i un bàsquet de Dani Pérez per empatar (11-11). Fins i tot el nord-americà va poder avançar els locals, però va fallar un tir obert. El duel era molt igualat i el va desnivellar Sajus amb dues accions de mèrit, un rebot en atac amb bàsquet i un 2+1 que van situar el 16-13. Es va iniciar un intercanvi de triples entre McFadden i Rafa Martínez (19-16) que va acabar d'igualar Horton també des de la línia de 6,75 metres (19-19).

Ensorrats sense Dani Pérez

El segon quart va començar amb un parell d'errades en la passada de Tabu que, a part de portar-lo a la banqueta, va permetre al Burgos escapar-se (20-26). El pitjor, però, va ser que Dani Pérez es va ressentir d'un cop del primer quart, va haver de marxar i Tabu va perdre una altra pilota i va cometre falta sobre Rabaseda (20-28). La situació era límit i, a més, McFadden i Rivero van clavar dos triples seguits que van disparar del tot els castellans (22-34, a 5.51).

El malalt no va millorar, ni Dani Pérez a la bicicleta, ni l'equip a la pista, amb tirs errats per Dulkys i un altre triple, ara de Benite (22-37). Tabu anotava quatre punts seguits, just després que Salash establís la màxima diferència, ratificada per Cook (26-46). Tot i això, entre un tir lliure d'Eatherton i un triple de Rafa van maquillar la situació a 1.31 (30-46). Però després, el Baxi va errar dos atacs i Salash va treure un 2+1 a Dani Garcia que va establir el 30-48 al descans.

Massa pujada

El tercer període va començar amb Mason de base i un bàsquet de Vaulet, però el Burgos seguia intens amb dos bàsquets seguits de Kravic (32-54, màxima diferència). El Baxi reaccionava mitjançant dos bàsquets d'Eatherton, però entre Rivero i Benite deixaven les coses al seu lloc (36-59). Tot i que el Burgos estava molt encertat, amb tir de tres de Benite (38-62), els locals no renunciaven a jugar amb ritme, tot i les errades en el tir, amb una freda i una de calenta de Seth Hinrichs (40-62). Eren bons minuts del jugador de Minnesota, que anotava dos tirs més, un en contraatac, i feia aturar el partit a Peñarroya amb 44-62.

Sajus reduïa dos punts més, però Cook i McFadden treien la classe per fer disparar el marcador fins al 46-71 amb tres jugades de tres punts seguides. Seguia la marxa Horton, amb un altre 2+1 després d'uns bons minuts de Sajus (50-76), reduïts per dos tirs lliures de Rafa Martínez.

Amb honestedat fins al final

L'últim quart va començar amb Mason connectant amb Sajus i Vaulet, però també amb el Burgos anotant de tres (Salash) i trobant espais mitjançant Horton i Salvó (58-83). Tot i guanyar per molts punts de diferència, Peñarroya exigia molt als seus i feien tres contra uns amb Mason, qui, tot i això, es treia la pilota del damunt en una acció que va acabar amb esmaixada d'Eatherton a 7.53 (65-87).

Els últims minuts es podien fer molt llargs per a un Baxi que no tenia cap altra aspiració sinó anar donant minuts a Dani Garcia, perquè se'l necessitarà segurament dissabte vinent, i per evitar que li caigués una carretada de punts. Tot i això, els visitants no afluixaven (70-93, amb triple de McFadden). Però el Baxi va acabar el partit de manera honesta, amb un bon parcial favorable, un gran Sajus, cinc punts seguits de Dani Garcia i un cop de dits de Vaulet anul·lat que van provocar un parcial favorable de quatre punts en els segons vint minuts per a un 87-101 final.

Pedro Martínez no va posar matisos a la derrota i va admetre que «el Burgos ha estat superior i ens ha fet mal amb els tirs de tres dels seus homes alts i els escortes. Hem iniciat bé el primer quart, però el segon ha estat un desastre i no hem estat capaços d'estar al nivell físic i tècnic adequat». No va voler parlar de l'absència de Tabu i Dulkys en la segona meitat i va afegir que «el millor que es pot dir és que els jugadors han tingut orgull. Costa trobar coses positives quan no tens opcions de guanyar, però és d'agrair l'esforç».

Per la seva banda, Joan Peñarroya explicava que «hem jugat contra un gran equip que fa un gran bàsquet. Cal donar mèrit a la feina de l'equip els trenta primers minuts. Hem tingut problemes en el rebot defensiu a l'inici. Quan hem tancat el rebot hem dominat el partit de manera clara com ningú ha fet davant d'un rival com el Baxi. També hem estat bé ofensivament, hem llegit on el Baxi ens donava les possibilitats. L'últim quart ens ha sobrat». També va admetre que «la baixa d'un generador de joc com és Dani Pérez els ha pogut afectar».