Les noves normatives fetes públiques aquest dijous pel Procicat sobre competicions esportives beneficiaran dotze equips de futbol de les nostres comarques, que podran reprendre les seves competicions en una data encara per determinar. El govern català ha mencionat els conjuns de lligues que desemboquin en competicions estatals i en el cas del futbol això afecta sis categories, de les quals cinc tenen clubs de casa nostra.

Així, segons ha explicat el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, hi ha tres categories de futbol i tres de futbol sala que tornaran a activar-se després d'haver-se iniciat l'octubre i d'haver-se jugat només tres jornades. En futbol, es reprendrà la Primera Catalana amb dos equips nostres, el Solsona i el Martorell. També la Juvenil Preferent, amb el CE Manresa, el Manresa B, el CE Sallent el Gimnàstic de Manresa i el Piera. L'última és Preferent Femenina, sense representació de les nostres contrades,

Pel que fa al futbol sala, la Divisió d'Honor masculina té la participació de l'Athletic Vilatorrada, el PC Imagine Casserres i el Rolldrap Monistrol; la femenina, compta també amb l'Athletic Vilatorrada i la Divisió d'Honor juvenil té la presència del Sala5 Martorell.

Fa uns dies, Regió7 també avançava els quinze equips de casa nostra de bàsquet que es beneficiaran d'aquestes mesures. En el cas de l'esport de la cistella, tornaran a jugar a partir del cap de setmana del 6 i el 7 de març. En el futbol, l'ens federatiu ha d'analitzar encara aquesta nova normativa i, a partir d'aquí, determinarà nous calendaris de competició adaptats al poc temps que queda fins al final des torneigs. S'especula que es jugaria només la primera volta dels tornejos.