La tercera posició assolida pel joveníssim pilot Gil Membrado, de 13 anys, en la tercera prova (G3) de les Crèdit Andorrà GSeries 2021 permeten a l'olostenc afermar la segona posició a la classificació general de la categoria GIAND d'aquest campionat de velocitat sobre gel, el més prestigiós del sud d'Europa, així com mantenir opcions de guanyar la competició quan només falta per disputar l'última prova (G4).

Les altes temperatures registrades la setmana passada al Circuit Andorra del Port d'Envalira van obligar a l'Automòbil Club d'Andorra, l'entitat organitzadora de les GSeries, a protegir el gel de la pista amb una capa de neu durant la setmana; a modificar els dos trams previstos inicialment fins a reconvertir-los en tres, i a dividir la disputa del meeting en dues jornades. Finalment, el circuit va presentar unes excel·lents condicions per als participants.

La bona actuació de Gil Membrado a la G3 ja es va entreveure en la sessió d'entrenaments lliures celebrada dissabte en horari nocturn. El pilot olostenc va completar les set voltes de què constava la mànega amb un millor de temps de 48'' i 920 mil·lèsimes, a una dècima del tercer classificat.

Diumenge, en la mànega qualificatòria, Gil Membrado va millorar les seves prestacions i després d'acumular els cronòmetres de les quatre voltes vàlides per a la classificació (se'n van disputar set), l'olostenc es va situar en la segona posició amb un temps acumulat de 3', 13'' i 598 mil·lèsimes. Membrado va superar els seus companys d'equip, l'asturià José Cohete Suárez i Miquel Socias.

Per últim, en l'anomenada final A1, Gil Membrado va encarar el difícil repte d'imposar-se a Nil Solans per proclamar-se campió de la G3, un desafiament que es va convertir en una utopia en quedar-se clavat a la sortida de la mànega decisiva.

Finalment, el guanyador del meeting va ser Nil Solans, mentre que José Suárez va pujar al segon graó del podi i Gil Membrado al tercer.

Quan només s'ha de disputar una prova o meeting, la G4, la classificació general de les GSeries l'encapçala José Suárez amb 176 punts, seguit de Gil Membrado a 25 punts (151). Miquel Socias és tercer amb 118 punts. Per tant, l'olostenc és l'únic pilot que pot arrabassar el campionat al pilot asturià quan encara hi ha 65 punts en joc.