El pilot asturià Fernando Alonso que va ser atropellat per un cotxe mentre entrenava en bicicleta a Suïssa, ha passat pel quiròfan per sotmetre's a una "cirurgia correctora" a la cara a causa d'una fractura de mandíbula. Tot així, l'equip Alpine F1 espera que el bicampió estigui "plenament operatiu" quan comenci el pròxim Mundial de Fórmula 1.

"Després de l'accident, Fernando va ser atès en un hospital suís. Els metges van descobrir una fractura a la mandíbula superior i va ser sotmès amb èxit a una cirurgia correctora. L'equip mèdic que el va atendre està satisfet amb l'operació. Alonso romandrà sota observació a l'hospital les pròximes 48 hores", ha anunciat Alpine en un comunicat.

A més, l'equip francès ha afegit que "més endavant, després d'uns dies de repòs absolut" el pilot asturià "podrà tornar progressivament als entrenaments". "Esperem que (Alonso) estigui plenament operatiu pels preparatius de la nova temporada. L'equip Alpine i Fernando agraeixen els missatges d'ànim i donaran noves notícies en el seu moment", ha conclòs.

El doble campió de F1 va ser atropellat ahir, dijous, per un automòbil a la localitat suïssa de Lugano i immediatament va ingressar en un hospital de la zona. En un primer moment es va témer que patís lesions greus, però finalment sembla que estarà en condicions de disputar ja des de la primera cursa el Mundial, que començarà el 28 de març amb el Gran Premi d'Abu Dhabi.