El Barça jugarà avui (18.30 h) la final de la Copa del Rei contra el Real Madrid després d'imposar-se ahir a la tarda al TD Systems Baskonia per 77-68. El conjunt de Jasikevicius, que la nit anterior havia necessitat disputar una pròrroga per vèncer l'Unicaja, va mostrar una actitud molt diferent davant els bascos i va certificar el pas a la lluita pel títol amb més encert en defensa.

Els barcelonistes van sotmetre el seu rival gairebé durant els quaranta minuts i van assolir un màxim avantatge de 20 punts. En el darrer període, però, els homes d'Ivanovic van anar escurçant la distància fins al 69-65 del minut 37. El Barça va superar el mal moment i va obtenir el triomf. Nikola Mirotic, amb 16 punts, i Cory Higgins, amb 15, van liderar l'anotació catalana. Henry (19) va ser el referent del Baskonia.

El Real Madrid, per la seva part, va firmar una gran remuntada en el matx contra el Lenovo Tenerife (85-79). L'equip de Lolo Sainz, que va arribar a perdre de 18 punts en el segon quart, va salvar la papereta gràcies a Walter Tavares (6 punts i 15 rebots), Fabien Causeur (18) i Gabriel Deck (18). Els tinerfenys, entrenats per Txus Vidorreta, no han superat mai les semifinals del torneig, i ahir tampoc ho van poder fer tot i la gran actuació de Marcelinho, autor de 22 punts. En canvi, el pivot Gio Shermadini va estar desaparegut en combat.