Ousmane Dembélé creu viure el seu millor moment personal i professional al Barça. Coincideix amb la disputa del seu partit número cent amb l'equip, tot i que des de la seva arribada se n'han disputat 193 d'oficials. Les lesions han reduït la seva participació a la meitat. Però ara porta 13 trobades consecutives (totes les del 2021) jugant. L'últim, contra l'Alabès, van ser només 10 minuts. Es dona per segur que va ser reservat per ser titular contra el Paris Saint Germain.

«Quan vaig arribar era un futbolista molt fràgil físicament», al·lega Dembélé dels seus orígens a l'Stade de Reims i el Borussia Dortmund com a causa per explicar les constants lesions musculars que ha patit des de la seva arribada. La primera va ser al tercer partit que disputava de la seva primera campanya, al camp del Getafe; la segona, a la quarta trobada després de reaparèixer després de tres mesos aturat. Al Barça es va trobar que la preparació era molt diferent. L'última, que agreujava la situació va ser el febrer del 2020, amb un nou pas pel quiròfan, el segon, a Finlàndia.

El canvi de la tipologia dels entrenaments es va ampliar a la manera de jugar al club blaugrana. Els consells han versat en l'aspecte posicional i la manera de jugar: «Quan atacar, quan calmar el joc, quan passar la pilota...», explica Dembélé a una entrevista concedida a Barça TV+ amb motiu de l'efèmeride dels seus cent partits i el duel contra els seus compatriotes del PSG després de la cèlebre remuntada del 6-1, «un partit que passarà a la història» i del que el PSG voldrà venjar-se.

Canvis i felicitat amb Koeman

Els canvis han continuat amb Koeman. Per bé. «Els entrenaments són de qualitat i de molta intensitat, tothom està content i en plena forma», assegura el davanter francès, que diu sentir-se «molt bé» i «molt content». Del seu nou entrenador, el tercer que coneix, destaca «com gestiona la plantilla a nivell personal és genial».