Dues medalles per la representació de l'Avinent Manresa i una altra pel CA Igualada-Petromiralles van ser els millors resultats individuals dels atletes de la Catalunya central en els Campionats de Catalunya de cros, que es van celebrar dissabte passat a la localitat empordanesa de Santa Cristina d'Aro, amb la presència de prop de 1.400 corredors.

La jove Bethelhe Manzano, de l'Avinent Manresa, va pujar al tercer graó del podi en la cursa de la categoria sub-20, de 5,6 km. L'or se'l van penjar Carla Domínguez, amb 19.42, la plata va ser d'Helena Moragas, amb 20.10, i el bronze per la bagenca, amb 21.05.

En les categories de promoció, l'Avinent també va pujar al podi gràcies a la segona plaça d'Anna Portet en la prova sub-10, de 900 metres. A nivell absolut, les tres primeres atletes de l'Avinent van quedar entre les vint primeres: sobre un circuit de 9.200 m, Meritxell Soler va ser 5a, amb 33.09; Marina Guerrero 8a (34.12) i Mercè Guerra 19a (36.09). El podi el van ocupar Douae Ouboukir (Sant Just), amb 32.27, la maratoniana Marta Galimany (Adidas), amb 33.37, i Montse Mas (FC Barcelona), amb 32.55. Manzano i Soler formaran part de la selecció catalana en els Campionats d'Espanya de cros individuals que es disputaran el 28 de febrer a Getafe.

Plata per Carla Bisbal

En la prova sub-18, l'atleta del CA Igualada-Petromiralles va ser 2a sobre un traçat de 3,8 km, amb 14.06, per darrera de Merem Gabriel (JA Sabadell), amb 14.01, i per davant d'Erika Robleda (València), amb 14.09.

En la prova sénior/sub-23 (9,9 km), Lahcen Ait Alibou va ser 5è, amb 30.32, darrera d'Ayad Lamdassen (Bikila), 30.09; Ibrahim Chakir (At. Numantino), 30.14; Reyes Estévez (Ind.), 30.19; i Santiago Catrofe (Sta. Cristina), 30.25. Gerard Bou va ser 8è sub-23, Roger Suria 5è sub-20 i Josep M. Cuervo 7è sub-18.

Tres podis per equips del JAB

El JAB Berga va aconseguir la primera plaça en la classificació per equips de la categoria sub-23, ràcies a la destacada actuació de Carla Esclusa, 6a a meta, Ariadna Arisó (12) i Ariadna Garcia (13).

L'equip absolut masculí va finalitzar 3r amb Víctor Aguilera (25), Genaro Pizarro (41), Marc Garcia (49) i Pol Raich (53). També va pujar al tercer graó del podi el conjunt sub-14 femení, amb Aina Roca (19), Berta Boix (29), Queralt Bartoló (33) i Mònica Canal (41). A nivell individual també va destacar la 6a plaça de Roc Bartoló en sub-14.