L'exesportista i fins aquesta setmana ministra japonesa a càrrec dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto, ha sigut nomenada aquest dijous nova presidenta del comitè organitzador de Tòquio 2020, després de la renúncia de l'anterior responsable, Yoshiro Mori, per la polèmica que va generar amb unes declaracions de caràcter sexista.

«Espero poder fer alguna contribució [per a l'èxit dels Jocs] i per aquesta raó sóc aquí. D'aquí cinc mesos els Jocs de Tòquio se celebraran i han de ser segurs», va dir Hashimoto a l'inici de la reunió d'urgència de la cúpula directiva en la qual s'ha aprovat el seu nomenament per liderar l'organització.

Va participar en set Jocs

La japonesa, de 56 anys, que va indicar que vol «tornar el que ha rebut» com a esportista olímpica, es converteix en la segona dona a posar-se al capdavant del comitè organitzador d'uns Jocs Olímpics, després de la grega Gianna Angelopoulos a Atenes 2004.

Nomenada ministra el 2019 en la seva etapa com a esportista, va participar en set Jocs, quatre d'hivern i tres d'estiu, entre la dècada dels 80 i els 90, com a especialista de patinatge de velocitat i de ciclisme en pista. El seu èxit més important va ser la consecució de la medalla de bronze com a patinadora de velocitat a Albertville-92.