Dos títols estatals. Aquest és el reeixit balanç de la participació dels membres de la PC Bonavista Collbaix al Campionat d'Espanya de Triatló d'Hivern que es va celebrar diumenge a Ansó. (Osca). D'una banda, Joan Freixa es va proclamar campió d'Espanya i, de l'altra, gràcies a l'excel·lent actuació del mateix Freixa, de Sebastià Catllà i de Carles Sala, la formació manresana va conquerir el ceptre estatal per equips.

Les constants pujades i baixades determinaven l'exigència dels 7,8 km de cursa que conformaven el primer tram del circuit. A continuació, els participants havien de pujar en bicicleta fins a l'estació d'esquí de Linza. Un recorregut de 20 km. Per completar el triatló d'hivern, els esportistes havien d'afrontar un tram de 9 km d'esquí de fons. La regularitat que va palesar Joan Freixa li va reportar el ceptre estatal amb un registre d'1 h, 41' i 54'', seguit d' Eneko Llanos i de Fernado Zorrilla.

A més, el manresà Sebastià Catllà va assolir la sisena posició i Carles Sala va signar la 23a. En categoria femenina, la meritòria actuació d'Alba Xandri li va donar la quarta plaça, a un pas del podi. Marta Bassa va ser segona en el seu grup d'edat (de 40 a 44 anys) i Marc Relaño, tercer, en el seu (de 35 a 39 anys).

Per últim, la suma dels temps de Freixa, Catllà i Sala va possibilitar que la PC Bonavista aconseguís el títol per equips, per davant de l'Stadium Casablanca Mapei i del CT Europa.