La Rod Laver Arena tampoc serà l'escenari on Serena Williams pugui aixecar el 24è Grand Slam del seu palmarès. La tenista japonesa Naomi Osaka ha tornat a trencar les il·lusions de l'exnúmero 1 mundial al derrotar-la en les semifinals de l'Obert d'Austràlia per 6-3 i 6-4, el mateix resultat que l'actual número 3 mundial va apuntar a la final de l'Obert dels Estats Units del 2018 on va arrabassar el somni per primera vegada a la veterana tenista nord-americana, de 39 anys.

Osaka jugarà la seva quarta final de Grand Slam a Melbourne dissabte davant la nord-americana Jennifer Brady (24 mundial) que ha derrotat en l'altra semifinal la txeca Karolina Muchova (6-4, 3-6, 6-4) per accedir a la seva primera final d'un Grand Slam, als 25 anys.

Osaka ha dominat Serena Williams amb un tennis molt agressiu i potent després d'1 hora i 16 minuts de partit, davant els 7.000 espectadors que han pogut tornar a les grades de Melbourne Park, després de la prohibició de fer-ho pel confinament de cinc dies decretat per un rebrot de coronavirus a l'estat de Victòria.Llàgrimes de Serena

La tenista japonesa, de 23 anys, ha controlat una Serena Williams excessivament nerviosa que ha comès molts errors, s'ha precipitat en el joc i no ha tingut el seu millor dia amb el servei (46% de primers serveis) i només ha aconseguit 12 cops guanyadors contra 24 del seu rival.

L'ex número 1 mundial és conscient que cada dia que passa es complica més la seva esperança de tornar a guanyar un Grand Slam després d'haver conquerit l'últim el 2017, precisament a Melbourne. Serena Williams no ha pogut ocultar les seves llàgrimes en la roda de premsa, de la qual ha marxat sense acabar. «Ja he acabat per avui», ha dit emocionada, després d'analitzar la seva derrota. «No diria que estava nerviosa, simplement molt erràtica. He comès moltíssims errors amb la dreta», va dir en una de les poques preguntes que va poder respondre.