La localitat de Montclar estrena aquest cap de setmana un nou Circuit Permanent d'Orientació, dissenyat i dinamitzat pel Club Orientació Berguedà i subvencionat per l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Berguedà. Aquest equipament a l'aire lliure disponible els 365 dies de l'any permet tothom qui ho vulgui realitzar tres recorreguts -curt, mitjà i llarg- per trobar les vint fites repartides pel bosc amb els mapes disponibles en format virtual a www.montclar.cat i també en paper al preu d'un 1 euro (a la venda al consistori i al restaurant).

El Club Orientació Berguedà és una de les entitats més actives del país en una modalitat esportiva que es pot realitzar tant de forma individual com per equips. La creació del circuit permanent, el setè que dissenya a les comarques del Bages i el Berguedà, és una nova iniciativa adreçada a divulgar les virtuts de l'orientació.

D'altra, el COB també ha preparat tres recorreguts extres de microsprint a dins del nucli urbà, de curta distància.

L'orientació és una activitat esportiva que requereix dels seus practicant la recerca d'un seguit de punts marcats a la naturalesa, en el menor temps possible, amb l'ajuda de materials com un mapa i una brúixola. Una pràctica a l'aire lliure que fomenta el contacte amb el medi ambient i l'exercici físic.