La saltadora Mònica Clemente, de l'Avinent Manresa, va finalitzar ahir al matí en la quarta posició en la final de perxa dels Campionats d'Espanya en pista coberta, que es van celebrar a Madrid. L'atleta bagenca va batre, amb 4.13, la seva millor marca de la temporada, però va quedar lluny del podi, que van copar Malen Ruiz (València), amb 4.43, Miren Bartolomé (Pamplona At.), amb 4.38, i Andrea San José (FC Barcelona), amb 4.28.

Clemente va acudir als estatals amb la voluntat de continuar progressant en una temporada en la qual va començar amb pas tranquil i amb la incertesa de saber si es podria competir a causa del coronavirus. Abans de la cita de Madrid, tenia un millor registre del curs de 4.01, molt per sota dels 4.32 que té com a marca personal sota sostre. A la final, va superar a la primera 3.80 i a la segona 4.05 i 4.13, però va topar amb 4.23.

Esther Guerrero, estel·lar

La migfondista banyolina Esther Guerrero (New Balance), entrenada pel manresà Joan Lleonart, va obtenir una contundent victòria en els 1.500 m, amb un registre de 4.07.48, que significa un nou rècord dels campionats. La soriana Marta Pérez (Adidas), la seva gran rival, va marcar d'entrada un ritme alt que només van poder seguir Guerrero, Águeda Muñoz (FC Barcelona) i Solange Pereira (València), tot i que aquestes dues darreres van quedar despenjades. En la darrera volta, Guerrero va canviar de marxa i es va penjar la medalla d'or, davant de Marta Pérez (4.09.44), Muñoz (4.14.18) i Pereira (4.18.76).

En el salt de llargada, Darío Sirerol, del CA Igualada-Petromiralles, només va poder fer tres salts, i dos van ser nuls. L'atleta anoienc va arribar fins a 6.92, per sota dels 7.31 que ha fet enguany, i va ocupar la setena plaça final. El podi va ser per a Eusebio Cáceres (ind.), amb 7.91, Francisco J. Cobian (U. Oviedo), amb 7.70, i Jean Marie Okutu (FC Barcelona), amb 7.68.

Eduard Fàbregas (Intec-Zoiti), entrenador del CA Igualada, va fer 5è en alçada amb 2.08, compartint plaça amb Eneko Larrea (Eibar). Les medalles van ser per a David Bolado (At. Numantino), amb 2.15, Ángel Torrero (AA Catalunya), amb 2.12, i Juan I. López (Fent Camí), també amb 2.12.