Jaume Pueyo, del Club d'Esquí de Fons Alt Urgell-Cerdanya, participarà en dues proves dels Campionats del Món, que se celebren fins al 7 de març a la localitat alemanya d'Oberstdorf. L'esportista pirinenc prendrà part en la cursa d'esprint clàssica, aquest dijous, i en la d'esprint per equips formant equip amb Ricardo Izquierdo.

Sobre Pueyo, el responsable tècnic de l'equip d'esquí de fons de la federació espanyola, Franco Puntel, comenta que «porta una temporada molt bona en esprints i va als campionats sense pressió perquè és molt jove». A nivell de resultats, el seleccionador afirma que «l'objectiu de Pueyo és classificar-se per les finals, no és impossible després del que va aconseguir a Finlàndia». Puntel es refereix al 13è lloc que el corredor del CEFUC va assolir fa uns dies en la prova d'esprint clàssic d'1.4 km en els Campionats del Món de la categoria júnior, a la localitat finlandesa de Vuokatti, després de ser vuitè a la classificatòria.

D'altra banda, i referint-se a la modalitat d'esprint per equips, on Jaume Pueyo farà equip amb el castellanolleonès Ricardo Izquierdo, «la intenció també és buscar un lloc a la final; no serà fàcil, però ho lluitarem».

Quatre representants estatals

Els altres dos representants espanyols en la cita d'Oberstdorf, al marge dels ja esmentats, són l'aranesa Maria Iglesias i el basc Imanol Rojo. La primera disputarà la prova d'esprint clàssica, dijous, i el segon farà la cursa de skihatlon 15/15 km clàssic/lliure (dissabte), la de 15 km lliure (3 de març) i la de 50 km lliure amb sortida conjunta (7 de març).