El Barça va anunciar ahir el retorn, vint anys després, de Pau Gasol «per disputar el tram final de l'Eurolliga i la Lliga Endesa». El pivot de Sant Boi de Llobregat, de 40 anys i que porta sense jugar des de març del 2019 per una lesió al peu esquerra, ha firmat un contracte fins al 30 de juny del 2021.

Gasol va jugar al Barça del 1999 al 2001, abans de marxar a la NBA, on hi ha estat les últimes 18 temporades. En la lliga professional nordamericana ha disputat 1.362 partits, ha aconseguit dos anells de campió (2009 i 2010) i ha jugat 6 vegades l'All Star.

«Estic molt content d'anunciar que torno a casa i que aviat m'incorporaré a les files del Barça. Vull posar la meva experiència i habilitats a disposició del club en un moment clau de la temporada, al mateix temps que continuo progressant en el meu estat de forma física i començo a agafar ritme de competició», va declarar Gasol en un comunicat.

Les negociacions entre ambdues parts es va iniciar a l'estiu, però no van fructificar. Gasol va ser intervingut el març del 2019 d'una fractura de l'escafoide tarsià del peu esquerra i, malgrat que mesos després va tornar a jugar amb els Bucks, va recaure de la lesió i ni tant sols va poder debutar amb els Portland TrailBlazers.

La idea del pivot és jugar uns mesos amb el Barça per entrar en competició i poder disputar els Jocs Olímpics de Tokio, que serien els cinquens de la seva carrera, per després retirar-se. Gasol va afegir que «anirem valorant amb l'entrenador, el cos tècnic i els metges (el meu i el del club) la meva progressió dins l'equip i la meva aportació a la pista».