Just la setmana que socis del Barça escullen el successor de Josep Maria Bartomeu, els Mossos d'Esquadra han detingut l'expresident en el marc d'una operacó per investigar el denominat cas 'BarçaGate'. Agents de l'Àrea Central de Delictes Econòmics han escorcollat les oficines del Futbol Club Barcelona i també han quedat detinguts Jaume Masferrer, la seva antiga mà dreta, Oscar Grau, CEO de club, Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics .

Darrera el nom de "BarçaGate" s'investiga si una empresa contractada pel club blaugrana va dur a terme una campanya de desprestigi a les xarxes socials de jugadors i entitats contràries a la directiva de l'expresident Bartomeu.

En un dispositiu que s'està duent a terme en el matí d'aquest dilluns, agents de l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió de Recerca Criminal dels Mossos d'Esquadra han irromput a les oficines del club, en el marc de la seva recerca, segons les fonts informants. El FC Barcelona ha assegurat, en un comunicat, que ha ofert "plena col·laboració" a l'autoritat judicial i policial per tal "d'aclarir" els fets objecte de la investigació per l'anomenat cas 'Barçagate'. El club ha expressat el seu "màxim respecte" pel procediment judicial i pel principi de presumpció d'innocència de les persones afectades. A més, ha explicat que la informació i documentació requerides per la policia s'han circumscrit, estrictament, als fets relatius a aquest cas.

El juliol del 2020, la policia catalana ja va entrar i escorcollar les dependències de l'entitat per aquest cas, que va avançar la Cadena SER el febrer del 2020 i que neix amb el pagament d'un milió d'euros del FC Barcelona a l'empresa i3 Ventures --en cinc pagaments de 198.000 euros per presumptament saltar-se el control intern del club-- per monitoritzar xarxes socials.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona investiga els fets, sota secret de sumari, després d'admetre a tràmit la denúncia de la plataforma d'aficionats Dignitat Blaugrana, per un presumpte delicte d'administració deslleial i corrupció pel cas de les xarxes socials.

Alguns dels suposats comptes de l'empresa que va contractar el club es dedicaven a criticar jugadors en actiu del club, com Leo Messi o Gerard Piqué o expresidents com Joan Laporta, ara candidat a la presidència en les eleccions d'aquest diumenge 7 de març juntament amb el també afectat Víctor Font, i Toni Freixa.

Fruit d'aquest cas, diversos directius, entre els quals el llavors vicepresident i qui era considerat futur presidenciable, Emili Rousaud, van dimitir de la Junta Directiva perquè estaven en contra de les decisions del llavors president, que va dimitir amb la resta de la Junta, Josep Maria Bartomeu.