El darrer partit de la jornada 25 de la Lliga Santander es va saldar anit amb un empat entre el Real Madrid i la Reial Societat (1-1) a Valdebebas. Una ensopegada que retorna el Barça a la segona plaça. L'Atlético de Madrid continua líder amb 58 punts en 24 partits, el Barça i el Madrid en tenen 53 en 25 partits (però els blau-grana, de moment, dominen l'average general), el Sevilla 48 en 24 partits i la Reial Societat és 5a amb 42 (25).

En el primer temps, ambdós equips es van moure amb cautela i la millor ocasió la van tenir els blancs al minut 22 quan Mariano va enviar una pilota al travesser. Casemiro amb un xut creaut, Kroos en una bona acció que no va poder culminar dins l'àrea petita i un remat llunyà de Modric van ser les millors oportunitats del homes de Zidane.

El decorat va canviar a l'inici de la segona part, amb una Reial Societat més ambiciosa que va trobar la seva recompensa al minut 56 quan Portu va rematar de cap una centrada creuada de Monreal. Els bascos, a partir d'aleshores, ja només van poder inquietar esporàdicament amb alguns contracops. El Madrid, en canvi, va anar posant setge a la porteria de Remiro, amb un degoteig d'ocasions, fins que al minut 88 Vinicius va rematar des del centre de l'àrea una centrada de Lucas Vázquez que els defenses bascos no van saber interceptar.