Josep Gomáriz, president de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet, es pregunta per què Manresa no és seu electoral en la jornada d'avui. «Hi ha Tortosa i Andorra», explica, alhora que adverteix que hi ha «una gran desmotivació» entre socis i penyistes» que costarà de redreçar.

Aquest culer de llarga trajectòria creu que un dels temes més urgents que ha d'entomar el club és la remodelació a fons del Camp Nou, un aspecte en el qual el Barça «està quedant enrere». Acostumat a viatjar seguint l'equip, el santvicentí creu que «anem 5 o 6 anys tard, molts clubs tenen uns camps preciosos, com l'Espanyol, sense anar més lluny».

També observa la comparació amb el Madrid Ramon Burniol, de la Penya Blaugrana d'Avià: «Fa un any que l'estan arreglant, i quan veiem el Bernabéu acabat ens n'adonarem que a nosaltres també ens fa falta, però no només el nou Camp Nou, sinó també el nou Palau Blaugrana i la reordenació urbanística de l'entorn». Ignasi Jordi Vallès, de la Penya Barcelonista Antoni Camps, també opina que arreglar el Camp Nou «és prioritari» perquè «serà una font d'ingressos fonamental. El Madrid ens porta avantatge».

L'esport femení, en alça

Una de les millors notícies que ha exhibit el club en els darrers anys és l'auge de l'equip de futbol femení, que ha arribat a disputar una final de la Lliga de Campions. Per a Ana Calvera, presidenta de la Penya Blaugrana Manresa, el club «ha d'aprofundir encara més en la implantació de l'esport femení», fins i tot creant més equips de dones en les diferents seccions del club». La resta de presidents consultats també són rotundament favorables a augmentar la presència dels equips femenins.

També hi ha unanimitat en què el Barça és un club català, però no s'ha de deixar manipular pels partits. «En el postfranquisme, al Camp Nou hi podies parlar en català i portar la senyera. El Barça és un club 100 % català, i ha de ser un referent de Catalunya», indica Isidre Torra, de la Penya Blaugrana Gerard Piqué de Talamanca.