Amb el reforç del seu nou president, Joan Laporta, el Barça va viatjar ahir a París, on intentarà una remuntada que deixaria en un joc de nens la de fa quatre anys al Camp Nou. Fa tres setmanes, quan Kylian Mbappé va fer un recital al Camp Nou i va establir un 1-4 gairebé definitiu, ningú no parlava de poder capgirar l'eliminatòria. Ara, en realitat, pocs deuen creure que pot ser certa, però ja es menciona, sobretot per dos fets: el bon moment de l'equip a la lliga i l'arribada a la presidència de qui va comandar el club en la primera dècada del segle.

Laporta, que encara no ha estat investit, va saludar un per un els jugadors, amb abraçada inclosa a Messi, a l'aeroport i fins i tot l'habitualment realista Ronald Koeman sembla haver-se contagiat d'un optimisme que té poca raó de ser, donada la qualitat del rival d'avui.

El neerlandès va apuntar ahir que «la remuntada contra el Sevilla ens va donar confiança. Per guanyar haurem de fer un partit rodó i aconseguir una màxima efectivitat amb els gols. Tant de bo els puguem complicar la vida. Sempre hi ha vida, però dependrà de com comencem el partit».

Sembla clar que Koeman, que té les baixes de Piqué i Araujo, seguirà confiant en la defensa de tres centrals, que pot ser més efectiva a l'hora de controlar Mbappé. A més, l'entramat pot donar superioritat al centre del camp, on Paredes i Verratti van fer el que van voler a l'anada.

Sense retrobaments

Si el desembre, quan va tenir lloc el sorteig, la morbositat era el retrobament de Neymar amb el seu antic equip, al final no haurà pogut jugar cap dels dos enfrontaments. El brasiler ja no va ser al Camp Nou i tampoc no hi serà avui al Parc dels Prínceps. Vista la claredat del resultat, Pochettino no vol arriscar a una recaiguda d'un jugadors que s'ha perdut ja massa partits durant les últimes temporades.

Al PSG saben que l'eliminatòria només la poden perdre ells i intentaran fer el mateix joc que a Barcelona, amb un Mbappé que intentarà tornar a regnar per damunt del seu rival. L'únic canvi respecte de l'anada serà l'entrada de Di María pel lesionat Kean.