La Federació Catalana de Futbol ha decidit que aquesta temporada no es jugui la Segona Catalana de futbol. El motiu, segons l'organisme, és «la impossibilitat de complir el pla de competició» en les dates que quedaven lliures d'aquí a l'estiu. Per aquest motiu, reestructurarà la categoria de cara al proper curs per encabir-hi les formacions que descendeixin de Primera Catalana i les que ascendeixin de Tercera.

Aquesta decisió deixa sense competir deu dels nostres clubs. El grup més nombrós, bagencs i berguedans, es trobava al subgrup 4A i eren l'Avià, el Calaf, el Sallent, el Berga, el Gironella, la Pirinaica i el Joanenc. A més, també s'han vist afectat els dos anoiencs del subgrup 3B, l'Òdena i el San Mauro, i el representant de les terres de Lleida, l'Organyà.

Després d'una enquesta

La decisió s'ha pres després d'una consulta que es va fer als clubs de la categoria la setmana passada. Aquests van respondre i es va arribar a la conclusió que no es podia finalitzar el pla de competició previst abans del final de juny. Aquesta categoria ja havia disputat les dues primeres jornades el mes d'octubre passat, abans que la segona onada de la pandèmia la fes aturar definitivament.

La federació proposarà els propers dies una nova competició per a aquesta temporada per tal que hi participin els equips que es vulguin mantenir en actiu. Serà d'inscripció voluntària i sense efectes d'ascensos i descensos.

Aquesta decisió no afecta les categories inferiors, la Tercera i la Quarta Catalana, que mantenen el 20 i el 21 de març com a dates per al reinici.