Fernando Alonso (Alpine) ha tornat a posar-se als comandaments d'un monoplaça durant la segona sessió d'entrenaments del test de pretemporada de Bahrain, i ha signat una extraordinària segona posició a la tanda matinal, només per darrere de l'australià Daniel Ricciardo (McLaren), amb l'altre espanyol de la graella, Carlos Sainz (Ferrari), sisè.

Després de dos anys allunyat del 'Gran Circ', el bicampió del món ha tornat a la pista al circuit de Sakhir, en una sessió on va centrar totes les mirades abans, durant i després de pujar a l'Alpine A521.

L'asturià, que no competia a la Fórmula 1 des del Gran Premi d'Abu Dhabi de 2018, va saltar a l'asfalt amb el seu flamant monoplaça blau elèctric i va assaltar aviat la taula de temps, que va liderar fins i tot durant el primer tram.

Alonso va realitzar una primera tanda llarga de 43 voltes abans de tornar a "boxes", i va rodar un total de 58 girs en quatre hores de sessió a Sakhir, on va alternar els pneumàtics C2 -amb els quals es va posar al capdavant de la taula de temps- i els C3.

Mentrestant, el madrileny Carlos Sainz va completar també el seu segon dia de test amb una sisena plaça final, a 0.857 de Ricciardo.

Per part seva, el campió actual, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), només va poder ser vuitè després d'un altre mal dia per a Mercedes, en sortir-se de pista i deixar el seu cotxe a la grava, provocant la primera bandera vermella del curs.