17 de març de 2021
17.03.2021
Regió7

Joan Laporta formalitza l'aval que li permetrà ser president del Barça

La implicació de l'empresa Audax ha estat fonamental per poder complir aquesta exigència de la Llei de l'Esport

16.03.2021 | 23:10
Joan Laporta i els membres de la directiva electa del Barça van ser a la llotja del Camp Nou dilluns

Els membres de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del FC Barcelona van formalitzar el tram de l'aval bancari que podien assumir, ahir a la tarda, en una notaria de l'avinguda Diagonal. Joan Laporta i els seus directius van aconseguir fer-ho, un requisit imprescindible segons estableix la Llei de l'Esport vigent des del 1990, contra rellotge, després d'un bon grapat d'hores de neguit i d'incertesa. L'operació es va efectuar amb el Banc de Sabadell, però com que els membres de la futura junta directiva només podien garantir amb els seus béns un tram de l'aval que les fonts consultades quantifiquen en uns 50 milions d'euros, quan la quantia de l'aval necessari ascendeix a 124,6 milions,van requerir suport extern. L'empresa Audax Renovables va ser la que va avalar més de la meitat de la quantitat econòmica requerida.

L'equip de Joan Laporta i Audax van trencar, diumenge, l'acord inicial al qual havien arribat per tal que aquesta empresa fos la garant de la bona gestió econòmica de la futura junta. El restabliment de l'acord va fer innecessària la participació en l'operació del fons d'inversions nord-americà HPS Partnerts, que ho hauria fet cobrant un interès de l'entorn del 7% als directius. Així doncs, José Elías, el màxim responsable d'Audax Renovables, també va ser present a la notaria de l'avinguda Diagonal per certificar l'acord amb la candidatura de Joan Laporta per garantir el contraaval necessari. L'acord comporta l'entrada a la junta blaugrana d'Eduard Romeu, directiu d'Audax Renovables, amb un paper rellevant en el control de la gestió econòmica de l'entitat. Ara, la Liga de Futbol Profesional (LFP) ha de revisar i donar el vistiplau al document. Si no sorgeix cap incidència, Joan Laporta serà investit president avui, a partir de les 18.00 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.