Joan Laporta ha sentenciat que "només Déu sap" el que li ha costat "arribar fins a aquí" en la seva investidura com a nou president del FC Barcelona, acte que ha tingut lloc a la tribuna del Camp Nou, amb la presència d'uns 300 convidats.

"I no només em refereixo als diners (per la dificultat de tancar l'aval)", ha afegit Laporta en to de broma i parafrasejant Johan Cruyff, el seu gran referent. El dirigent torna al tron blaugrana després del seu mandat entre 2003 i 2010. "La nostra prioritat és que el Barça torni a ser sostenible econòmicament. Per això tenim preparat un pla de xoc i crearem noves fonts d'ingressos que ja tenim preparades. Ho farem amb respecte, però amb valentia", ha explicat Laporta sobre la difícil situació econòmica que viu el club. I ha assegurat que se sent "hereu dels valors de Joan Gamper, del llegat que va deixar", el qual durà a terme "per afrontar els reptes immediats i els dels propers anys".

També ha dit que l'entitat blaugrana té "una càrrega simbòlica de representació de Catalunya molt important", ja que el Barça "és un club català obert a tothom". En l'acte hi han estat presents els 19 membres definitius de la junta directiva de Laporta, amb les incorporacions de quatre cares noves respecte a la llista que van votar els socis el 7 de març i que hauran de ser ratificades en l'assemblea de compromissaris.

La que crida més l'atenció ha estat la d'Eduard Romeu, el vicepresident de l'empresa energètica Audax, que ha aportat 35 milions d'euros de l'aval de 124,6 que s'ha presentat aquest matí de dimecres a LaLiga. Romeu serà el vicepresident econòmic de l'entitat blaugrana i el vicepresident primer serà Rafael Yuste, encarregat de l'àrea esportiva.

Una altra incorporació és la d'un exmembre de la precandidatura de Jordi Farré a les eleccions del FC Barcelona: Joan Soler, president del FC Vilafranca de Tercera Divisió. Hauria estat el vicepresident esportiu de Farré. A més, també s'incorporen a la junta directiva Àngel Riudalbàs, un dels propietaris de Precintia, empresa dedicada als sistemes de seguretat passiva, i Ferran Oliver, director comercial en la farmacèutica Strada.

Entre els 300 convidats en la presa de possessió hi han anat els expresidents del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Enric Reyna i Joan Gaspart, a més de tres dels capitans del primer equip masculí de futbol: Leo Messi, Gerard Piqué i Sergi Roberto, i l'entrenador Ronald Koeman.

Hi ha hagut salutació de tots ells amb Laporta i especialment afectuoses han estat les abraçades que s'ha fet amb Messi, Piqué i Sergi Roberto. D'altra banda, entre el públic han estat integrants de la secció de bàsquet com Nikola Mirotic, Pierre Oriola i Sarunas Jasikevicius, i d'altres seccions professionals del club blaugrana.

"La pancarta que vaig penjar a prop del Santiago Bernabéu també anava per vosaltres, perquè estic molt content de tornar a veure-us. Em teniu aquí per ajudar-vos i per protegir-vos. Sou la clau per seguir donant alegries al barcelonisme. Amb nosaltres mai estareu sols", ha dit Laporta referint-se a tots aquests esportistes del club.

I en referència a Messi, abans de demanar-li perdó per interpel·lar-lo directament en públic, ha dit que farà "tot el possible perquè es quedi" i que "sense aquesta pandèmia i amb el Camp Nou ple de públic" tot seria diferent.

Laporta també ha tingut paraules per als patrocinadors del club, alguns d'ells presents en la investidura: "Si fa falta agafarem la maleta, ens arromangarem i tornarem a explicar la història del Barça pel món. I per això comptem amb l'ajuda dels jugadors".

El president interí de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, també han estat presents a la tribuna del Camp Nou.