«Només Déu sap com ens ha costat arribar fins aquí, i no ho dic només pels calers». Un Joan Laporta en la seva salsa va ser investit ahir a la tarda, per segona vegada, president del FC Barcelona i va oferir als 300 presents a l'acte, fet a la tribuna del Camp Nou, una exhibició d'oratòria, iniciada amb una frase atribuïda a Johan Cruyff, durant mitja hora i sense cap full al davant. Durant tots aquests minuts va combinar l'optimisme pel futur, que va lligar directament als esportistes, que en una quantitat important van escoltar les seves paraules, encapçalats per un Leo Messi que tampoc no es va escapar de l'oferiment de renovació.

La primera frase anava referida a l'aval de 124 milions que ell i la seva directiva van haver de tancar al voltant de les tres de la matinada. Va fer-ne broma afirmant que «hem anat a dormir tard, però no per anar de festa, Meritxell», en referència a la portaveu del govern català, Meritxell Budó, una dels representants institucionals presents a la cerimònia. També hi eren, entre d'altres, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Manar i prendre decisions

Laporta va dedicar molts minuts a parlar amb i dels esportistes. Es va referir a l'entrenador del primer equip, Ronald Koeman, a qui va dir que «cal anar a guanyar la Copa i la lliga. Ens hem conjurat per assolir títols i saps que confiem en tu». Es va referir als jugadors i jugadores dient que «sou l'ànima del club. Em coneixeu i sabeu com em relaciono amb vosaltres. Soc aquí per ajudar-vos i protegir-vos, no esteu sols».

I, evidentment, no va perdre l'ocasió de dirigir-se a Leo Messi, a primera fila. «Faré tot el possible perquè Leo es quedi. Saps que t'estimo molt i el Barça t'estima molt. Si el camp estigués ple no te'n voldries anar».

La presa de possessió va comptar amb la presència d'expresidents com Joan Gaspart, Sandro Rosell, Enric Reyna o Josep Maria Bartomeu. Laporta, molt considerat amb els seus adversaris en la cursa electoral, Víctor Font i Toni Freixa, va declarar que «vull afrontar aquesta etapa amb generositat i humilitat i amb valentia, perquè cal ser valent per acceptar això. Tenim el repte de fer-ho bé».

El nou president també va tenir temps per a l'emotivitat, en recordar la figura del seu pare, a qui «vaig veure plorar per primera vegada el 2003, quan vaig guanyar l'altra vegada», i va agrair la feina del seu equip de campanya, de la nova junta i també dels treballadors del club, que «l'heu mantingut viu durant tot aquest temps». Va avançar, de la mateixa manera, que a través de la fundació continuaran endegant projectes solidaris arreu del món.