Una cistella sobre la botzina de Brizuela en el partit entre Monbus Obradoiro i Unicaja, que va acabar amb 83-85 a favor dels malaguenys, va relegar el Baxi Manresa a la novena plaça de la Lliga Endesa i, per tant, fora de la zona dels play-off. Una situació que perdurarà almenys durant una setmana si els homes de Pedro Martínez no són capaços de guanyar avui a la pista del Morabanc Andorra.

El matx en terres gallegues va tenir un final espectacular. L'Unicaja va superar un mal inici i, amb una gran actuació de Darío Brizuela -19 punts i un 24 de valoració-, li va saber donar la volta al partit. En el darrer quart, l'Unicaja va semblar que tenia el partit controlat en dues ocasions, primer amb un 67-75 i, després de la reacció local (7-0), amb un 74-83 gràcies a un triple de Brizuela.

El Monbus Obradoiro, però, en cap moment va baixar els braços i va protagonitzar una remuntada increïble en el darrer minut, amb un 9-0 concretat per una safata d'Albert Oliver quan només quedaven dos segons. Aleshores, va emergir la figura de Brizuela, un dels escortes més destacats del campionat: el número 8 en va tenir prou amb tant escàs marge per anotar en suspensió la cistella que donava la tretzena victòria als de Katsikaris. Un registre que el Baxi pot igualar aquest migdia.

Triomfs d'Estudiantes i Lenovo

L'altre duel de la jornada es va decidir a la pròrroga. L'Estudiantes es va imposar a la pista del Casademont Saragossa per 104-114 en un partit que es va decantar en el temps extra, en el que els madrilenys van estar més encertats. Els màxims anotadors van ser Brussino (29 punts) i Avramovic (23).

Ahir també es va jugar el duel Lenovo Tenerife-UCAM Múrcia de la jornada anterior. El matx va acabar 85-78 gràcies sobretot a un gran treball de Marcelinho Huertas (26 punts i 6 assistències), però els murcians van ser en tot moment un rival combatiu en un duel amb múltiples errades.