El ciclista australià Rohan Dennis (INEOS) ha estat el vencedor de la contrarellotge de la segona etapa de la Volta a Catalunya, que aquest dimarts ha tingut un recorregut pla de 18,5 quilòmetres amb inici i final a Banyoles, mentre que Joao Almeida (Deceunick-Quick Step) s'ha situat líder de la general.

Dennis, de 30 anys i campió del món de contrarellotge el 2018 i 2019, ha completat el traçat en 22 minuts i 27 segons amb 49,3 quilòmetres per hora de mitjana. La seva marca ha estat 5 segons millor que la de Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Stepa) i 28 que la de Joao Almeida, tercer a l'etapa i qui ha fet una millor actuació dels que opten al triomf en la general.

La contrarellotge ha comportat que els principals favorits per guanyar aquesta edició centenària de la Volta cedissin les primeres diferències importants. Richie Porte (Trek-Segafredo) ha arribat a 34 segons de Dennis, Adam Yates (Ineos), a 35, i Geraint Thomas (Ineos), a 47.

Els espanyols amb opcions de triomf final han fet temps similars: Luis León Sánchez (Astana-Premier Tech) s'ha quedat a 52 segons del guanyador i es posa tercer a la general a només 3 segons d'Almeida; Marc Soler (Movistar) ha arribat a 1 minut i 12 segons; Alejandro Valverde (Movistar) a 1 minut i 14 segons, i Enric Mas (Movistar) a 1 minut i 19 segons.

Feia 11 anys que a La Volta a Catalunya no es disputava una contrarellotge individual. El precedent data del 2010, quan a Lloret de Mar es va celebrar un pròleg de tan sols 3,6 quilòmetres. Prèviament, el 2007 es va realitzar una cronoescalada de 17 quilòmetres a Arcalís (Andorra).

Dimecres els ciclistes hauran d'afrontar una etapa d'alta muntanya de poc més de 203 quilòmetres, amb inici al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) i final a Vallter 2000. En aquesta etapa l'itinerari passarà per la zona sud de Manresa

I dijous serà el torn de l'etapa reina, de 166,5 quilòmetres, amb sortida a Ripoll i final a Port Ainé que tindrà tres ports, dos de categoria especial i un de primera.