El ciclista australià Rohan Dennis es va imposar ahir a la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, una contrarellotge individual de 18,5 km amb sortida i arribada a Banyoles. El ciclista oceànic de l'equip IneosGrenadiers va fer valer el seu favoritisme i va completar el recorregut en un temps de 22' i 27''. Dennis va avantatjar en cinc segons el segon classificat, el francès Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) i va assolir un registre millor en 28'' al signat pel nou líder de la prova, el portuguès Joao Almeida (22' i 55''), ciclista que pertany al mateix equip que Rémi Cavagna.

La tercera posició va permetre a Joao Almeida assaltar el lideratge provisional de l'edició de la Volta que converteix la prova en centenària, amb un segon d'avantatge sobre el segon a la classificació general, el nord-americà Brandon McNulty (UAE-Team Emirates). El portuguès ha requerit de 4 h, 43' i 26'' per completar les dues primeres etapes de la Volta.

El millor ciclista de l'Estat a la contrarellotge va ser el murcià Luis León Sánchez. El ciclista de l'equip Astana va necessitar 53 segons més que l'australià Dennis per finalitzar el traçat i va ocupar el 13è lloc a la classificació de l'etapa, una marca que li permet situar-se tercer a la general, a només tres segons de Joao Almeida. Pel que fa als favorits a la victòria final, Richie Porte va ser sisè i Adam Yates, setè. Ambdós pertanyen a l'equip de Rohan Dennis.

Avui es disputarà la tercera etapa, la primera de muntanya, entre el Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) i l'estació d'esquí de Vallter 2000. Un recorregut de 203 km amb pas pel Baix Nord i el Bages abans de l'exigent ascensió final.