Martin Stosek (Canyon Northwave) i Maja Wloszczowska (Kross Orlen) van repetir victòria parcial en la tercera etapa de la VolCat. El ciclista txec va completar el circuit de 60 km i 1.600 m de desnivell en 2 h, 26' i 9''.

L'actual campió d'Europa, Tiago Ferreira (DTM Racing), va ser el gran protagonista de la primera meitat de l'etapa. Situat en tercera posició a la classificació general, el portuguès va atacar els seus oponents durant els primers quilòmetres i va aconseguir un substancial avantatge fins que va tenir una punxada que el va deixar sense opcions. Aleshores, Stosek va fer prevaler la seva qualitat tècnica per trencar la cursa. Només Hans Becking (Buff Scott), que encapçala la general, va poder seguir el seu ritme. El neerlandès va cedir en l'esprint, però va consolidar el lideratge.

En categoria femenina, la polonesa Maja Wloszczowska va resistir els atacs de la lituana Katazina Sosna (Torpado) durant els primers 30 quilòmetres i després va imposar la seva reconeguda habilitat per segellar el segon triomf d'etapa consecutiu (2 h, 52' i 23'') i per ratificar el seu domini a la classificació general.