Els campionats de Catalunya de 5.000 i de 10.000 metres que es van disputar a Santa Coloma de Gramenet es van saldar amb premi per a la representació de l'Avinent Manresa. El solsoní Sancho Ayala, en la prova de M50, i la balsarenyenca Bethelhem Manzano, en la cursa sub-20 dels 5.000 metres, en van resultar vencedors. A més, el club manresà va aconseguir una plaça de finalista a través de Miquel Cruz, que va quedar cinquè en la competició sub-18 dels 5.000 metres.

Així, Ayala es va imposar amb claredat, amb un temps de 33.18.23, un registre que, alhora, supera un dels rècords màsters més antics de l'entitat, que ostentava Josep Perramon des del 1991. Va vèncer amb una distància de més de disset segons sobre Albert Pascual, de l'CA Atletesvng.org, que va entrar amb un temps de 34.35.34, i va completar el podi Marc Tort, del CA Mollet, amb 34.45.70. En la mateixa prova va participar el seu company Dario Beksic, 19è mb 41.23.77 i es va retirar Benvingut Oliveras.

Pel que fa a Bethelhem Manzano, va prendre part en una prova de 5.000 metres que aplegava les competidores sub-18 i sub-20, de la qual ella forma part. La cursa va ser guanyada per Maria Taggi, del CA Cambrils, de categoria sub-18, amb un temps de 18.33.35. Manzano va ser segona, però primera classificada sub-20, amb un registre de 19.11.32, davant de la seva competidora, Laia Castaño, del Martorell AC, que va completar el recorregut en 20.09.31.

Pel que fa a Miquel Cruz, va acabar la prova sub-18 amb un temps de 16.37.81, a dotzes segons del podi. La victòria va correspondre a Pol Seriñana, del Barça, amb un temps de 16.11.18.

Medalla del CAI Petromiralles

La competició també va portar bones notícies per al Club Atlètic Igualada Petromiralles, personalitzades en Roger Súria, que va finalitzar tercer en la categoria sub-20 dels 5.000 metres. Va tancar la seva participació amb un temps de 15.58.82, darrere dels 15.50.20 d'Otmane Hassani, del CA Atletesvng.org, i de Mohamed Anis Daas Bembrahim, del Barça, que només el va vèncer per un segon i 15 centesimes de diferència.

En aquesta mateixa prova, el seu company Riduan Boulbayem va estar a punt d'atrapar Súria i accedir al podi, però va acabar amb un temps de 16.07.70, a gairebé nou segons de l'altre competidor dels igualadins. Pel que fa als competidors de la JA Berga, Marc Garcia va ser onzè en la prova absoluta de 10.000 metres (31.50.04) i Òscar Rodríguez va vèncer en la final B màster, amb 33.04.51.