L'Avinent Manresa i el CA Igualada Petromiralles van finalitzar sisens i setens del grup A en la primera jornada del Campionat de Catalunya de Clubs d'atletisme celebrat aquest diumenge a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona. Aquest resultat fa que manresans i igualadins, juntament amb el Lleida UE, es juguin la permanència a la categoria en la segona i última jornada de la competició, que es durà a terme aquest dissabte a Sabadell.

L'equip manresà va aconseguir un total de 284 punts, sobretot gràcies a les segones posicions de Ricard Clemente en salt de perxa, de Mercè Guerra en els 3000 obstacles, d'Ona Bonet en salt d'alçada, de Nora Taher en triple salt, de l'equip femení en la prova de 4x400 metres i la tercera posició de Maite Marzo en la prova de 400 metres tanques.

Per altra banda, els igualadins van acumular 269,5 punts, destacant la victòria de Carla Bisbal en els 800 metres llisos, els segons llocs de Jordi Yoshinori Matsuoka en salt de llargada, d'Alex González en llançament de javelina, i el tercer lloc d'Eloi Santafé en els 400 metres tanques. El guanyador de la primera jornada va ser el FC Barcelona, acumulant 498 punts mentre que el Sabadell va quedar vuitè amb 130,5 punts, a 139 de l'Igualada, i per tant ja està pràcticament descendit.

Així, amb una plaça de descens pràcticament adjudicada, Igualada, Manresa i Lleida són els tres equips que lluitaran per quedar fora de la setena plaça que és la que marcarà el descens al grup B del Campionat de Catalunya de clubs.

A causa de la pandèmia, enguany hi ha dos descensos que es decideixen en només dues jornades.