L'Ajuntament de Manresa ha realitzat una important inversió durant els darrers mesos per posar al dia les instal·lacions esportives del complex del Congost. Les actuacions més destacades són la renovació de la pista sintètica d'atletisme, que ha canviat el color ataronjat per un blau cridaner, i l'adequació de la pista de beisbol amb la plantació de gespa i la col·locació de terra batuda. A més d'això, però, s'ha millorat el circuit de running, s'ha col·locat un llum al camp de vòlei platja i s'han instal·lat aparells d'exercici físic pensats per a gent gran i una taula de tennis taula antivandalisme.

El regidor d'Esports, Toni Massegú, va presentar ahir les novetats de l'àrea esportiva del Congost, en les que el consistori hi ha destinat al voltant de 440.000 euros en total, sent la millora de l'estadi d'atletisme l'actuació més costosa amb una inversió de 300.000 euros.

L'estadi d'atletisme ja fa uns mesos que disposa de la nova pista però encara s'hi han fet més millores. S'ha construït un carril de salt de perxa, s'han col·locat uns nous matalassos de caiguda i en els propers dies s'instal·larà també una nova gàbia de llançaments. A més s'estan pintant les graderies i es renovarà el mobiliari esportiu. Les actuacions de l'estadi han tingut un cost de 409.330 euros en total. En una propera fase es preveu que es facin millores relacionades amb l'arbrat i la jardineria per disminuir la presència de fulles de pins i dels excrements dels ocells en determinades zones de la pista. Fins ara, però, encara no s'havia realitzat cap competició oficial a l'Estadi d'Atletisme des de la seva renovació, però Massegú va anunciar ahir que l'Avinent Manresa acollirà una fase del campionat d'Espanya d'atletisme el proper 24 d'abril on hi participaran quatre clubs.

Pel que fa al camp de beisbol, s'ha donat resposta a les reivindicacions del club manresà i s'ha condicionat el terreny de joc. Així, mitjançant un procés d'hidrosembra, s'ha posat gespa natural tant al paviment de sauló de la zona de joc com als talussos de l'exterior del camp, i s'ha posat terra batuda a la zona del quadre interior. A més, el consistori contractarà un servei de preparació i adequació del terreny de joc amb un tècnic especialista per poder-ne fer el manteniment adequat.

Entre el rocòdrom i el camp de rugbi s'han instal·lat nous aparells d'exercici físic a l'aire lliure, especialment pensats per a majors de 60 anys però oberts a tohom qui els vulgui utilitzar. El conjunt inclou aparells de treball i millora de la capacitat cardiovascular i aparells de treball i millora de la tonificació muscular de les extremitats. També hi ha un circuit dissenyat especialment per promoure la salut i l'autonomia física de les persones grans. A

Al camp de vòlei platja s'hi va instal·lar un nou enllumenat per poder-hi practicar l'esport encara que es faci fosc. En aquest sentit, tot i que l'actuació està pensada de cara la retirada del toc de queda, aquest hivern va permetre entrenar una de les seccions del Club Vòlei Manresa.

Finalment, el passat desembre també es va finalitzar l'adequació del circuit de running del Congost. Els treballs van consistir en el reperfilat de la plataforma del circuit i la construcció de guals per a la correcta conducció de l'aigua de la pluja. El trajecte de 600 metres és un espai obert a tothom que té bona acollida entre la comunitat de corredors i corredores de la ciutat. Tant és així, que allà s'hi han registrat marques prou exigents tenint en compte que no és un circuit pla (2'10'' masculí i 2'47'' femení).