El jugador argentí Tomás Sosa va aconseguir la victòria en la tercera edició de l'Obert Internacional d'Escacs Actius Fundació Joviat, que va organitzar el club manresà Catalònia-Joviat, amb límit d'inscrits i també amb totes les mesures necessàries.

Sosa es va imposar a l'armeni Karen Movsziszian i al xilè Fernando Valenzuela. La sorpresa va anar a càrrec de Xavier Mompel, jove jugador de la categoria sub-12 del Club d'Escacs Tortosa, que va ser cinquè. El manresà Joan Mellado, de la formació local, va ocupar la sisena posició i la formació bagenca va liderar la classificació per equips, seguit del Club d'Escacs Llinars.

A banda de diversos mestres catalans, el torneig va tenir la presència de dos Grans Mestres Internacionals, el cubà José Ángel Guerra i el referit Movsziszian, establert a Manresa. També hi havia sis Mestres Internacionals, entre ells la femenina, Patricia Llaneza.

La Fundació Joviat va cedir les seves instal·lacions per a un torneig que va haver de limitar la participació a cent persones i que en va deixar una cinquantena en llista d'espera. Més de 50% de jugadors van ser sub-16 o d'edat encara més jove.