El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha guanyat el Gran Premi de Mònaco, el cinquè del Mundial de Fórmula 1, disputat aquest diumenge als carrers de Montecarlo, on l'espanyol Carlos Sainz (Ferrari) ha acabat segon i iguala el seu millor resultat en la categoria regna, en la qual va elevar a tres el seu nombre de podis.

Verstappen, que ha aconseguit el lideratge del Mundial, ha guanyat per davant de Sainz i de l'anglès Lando Norris (McLaren), que ha completat el podi en una carrera que el mexicà Sergio Pérez (Red Bull) -novè en la qualificació- ha acabat quart, i en la qual el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), que el dissabte havia signat la 'pole', no va sortit a causa d'una avaria en el palier esquerre del seu monoplaça.

El set vegades campió mundial anglès Lewis Hamilton (Mercedes) ha perdut el primer lloc del campionat en concloure setè, per darrere de l'alemany Sebastian Vettel (Aston Martin) i del francès Pierre Gasly (Alpha Tauri), que va ser sisè. En una prova que l'altre espanyol, Fernando Alonso (Alpine) -que va arrencar dissetè- ha acabat tretzè; i després de la qual Verstappen lidera el campionat amb 105 punts, quatre més que el capità de Mercedes, que ha marcat la volta ràpida en la llegendària pista de la Costa Blava.

El canadenc Llanci Stroll (Aston Martin) ha acabat vuitè, un lloc per davant del francès Esteban Ocon, el company d'Alonso a Alpine.

L'italià Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) també ha puntuat, en culminar un gran cap de setmana -a títol personal- amb la desena plaça.

El pròxim Gran Premi, el de l'Azerbaidjan, es disputarà el pròxim 6 de juny en el circuit urbà de Baku.