El jove pilot suís de 19 anys Jason Dupasquier, que va debutar, l’any passat, al Mundial de Moto3, al GP de Qatar i que, a Mugello, suma la seva carrera núm. 21, es debat entre la vida i la mort en un hospital de Florència després de tenir una caiguda impressionant, en l’últim segon, en l’última volta, de la qualificació de la petita categoria i, pel que sembla, la moto del japonès Ayumu Sasaki, ha acabat colpejant-lo, cosa que li ha provocat, segons informa l’agència Efe, un edema cerebral i una forta contusió toràcica, de la qual està sent intervingut en aquests moments en el centre italià.

Accident espectacular

El suís ha patit la caiguda en l'últim instant de la segona classificació i en la corba nou del traçat de Mugello, escenari del Gran Premi d'Itàlia de Moto3, en la qual també s'han vist involucrats el japonès Ayumu Sasaki (KTM) i l'espanyol Jeremy Alcoba (Honda). Mentre Sasaki i Alcova han pogut abandonar el circuit pel seu propi peu, el suís Dupasquier ha hagut de ser atès sobre el mateix asfalt per un equip de l’assistència mèdica urgent, liderada pel doctor Ángel Charte, per a poder ser traslladat en helicòpter fins a l’hospital de Florència.

El ‘pàdoc’, molt afectat

L’accident de Dupasquier ha deixat mut a tot el pàdoc del Mundial, tant que el mateix Fabio Quartararo (Yamaha), que ha aconseguit una ‘pole’ espectacular de MotoGP, ha volgut dedicar-li el seu èxit «pensant, sobretot, que es millori i que tiri endavant, ja que és l’únic que ens interessa ara mateix». L’opinió del ‘Diablo’ va ser compartida per tots els seus companys de graella.