El pilot suís Jason Dupasquier (KTM) ha mort aquest diumenge als 19 anys després de no superar les ferides que li va produir el greu accident patit ahir, dissabte, durant la Q2 de Moto3 al Gran Premi d'Itàlia.

"Ens entristeix profundament informar de la mort de Jason Dupasquier. En nom de tota la família de MotoGP, enviem el nostre afecte al seu equip, a la seva família i als seus éssers estimats. Et trobarem molt a faltar, Jason. Descansa en pau", ha explicat en un comunicat l'organització del mundial de MotoGP.

L'accident es va produir quan quedava una volta per acabar la sessió classificatòria. La bandera vermella va interrompre la Q2 de la categoria petita a Mugello quan al revolt 9 Dupasquier va perdre el control de la moto i se'n va anar a terra.

El pilot japonès Ayumu Sasaki (KTM), que venia per darrere de Dupasquier, no va poder esquivar-i va acabar a l'herba, en un accident en què també s'hi va veure implicat Jeremy Alcoba (Honda).

El suís va rebre atenció mèdica a la mateixa pista, durant un període de 30 minuts, i després va ser traslladat a un hospital de Florència, on serà intervingut en les hores següents, mentre que Sasaki i Alcoba van resultar il·lesos en l'aparatós accident.