Cinc triples gairebé consecutius de Kyle Kuric en el tercer període, amb un bon acompanyament dels 11 punts de Brandon Davies a dins de la zona, van catapultar el Barça cap a les semifinals de la Lliga Endesa. El Joventut, que dijous havia forçat el tercer partit, va aguantar bastant bé fins a la mitja part, però els 37 punts rebuts en els tercers deu minuts van destrossar-lo i van provocar la seva eliminació.

Fins aleshores, i tot i que el duel va estar igualat en tot moment, el Barça havia dut la iniciativa en el marcador amb els punts d’un Pau Gasol que anava llançat. El pivot de Sant Boi va fer 21 de valoració en els primers 20 minuts, amb 14 punts anotats. La Penya es mantenia a una distància propera, amb 11 punts de Brodziansky i 9 de Tomic, i esperava la seva oportunitat a la segona part, a la qual va arribar set punts a sota, per donar la sorpresa.

Però no va ser així. El descans va anar bé al Barça i a Kuric, que va encistellar 15 punts sense errada i va provocar que la diferència anés creixent. De fet, va arribar a ser de trenta punts, davant de l’alegria d’una afició que, en un nombre de mil espectadors, tornava al Palau Blaugrana després d’un any i tres mesos. El darrer període va ser de tràmit, amb un Barça pensant més en l’eliminatòria de semifinals contra el Lenovo Tenerife, que arrenca demà a les nou del vespre, i un Joventut que va maquillar força la pallissa. Avui també comença l’altra semifinal, amb el partit entre el Reial Madrid i el València Basket (18.30 hores).