El portuguès Miguel Oliveira (KTM) es va adjudicar ahir la seva primera victòria de la temporada en el Gran Premi de Catalunya de MotoGP, al circuit de Montmeló, en un final de cursa que va resultar caòtic per al líder del campionat, el francès Fabio Quartararo (Yamaha). Oliveira i Quartararo van mantenir una estreta lluita en el tram final de la cursa, que es va veure enterbolit pels problemes que el francès va tenir amb la seva granota de cuir i la protecció pectoral, que va sortir volant, i que va forçar el líder del mundial a ralentir el ritme.

A més, a tot això s’hi va unir la sanció final de «pèrdua de tres segons» que van imposar a Quartararo per «escurçar» entre la corba u i dos del traçat. Per aquest motiu, Quartararo va quedar descavalcat del podi i va entregar la tercera posició a Jack Miller (Ducati), darrere del francès Johann Zarco (Ducati).

El vigent campió, Joan Mir (Suzuki), va ser quart, mentre que cap dels pilots de l’equip Repsol Honda, els catalans Marc Márquez i Pol Espargaró, van acabar la cursa perquè van caure.

Remy Gardner (Kalex) va saber esperar el millor moment per superar el company d’equip Raul Fernández (Kalex) i va aconseguir la segona victòria consecutiva de la temporada en la categoria de Moto 2. Un triomf d’autèntic campió basat en el domini que Gardner va exercir en la primera i l’última fase de la prova. En Moto 3, Sergio García (Gas Gas) també va esperar el moment propici per superar tots els seus rivals i anotar-se la segona victòria del curs.