La UEFA va anunciar aquest dimecres la decisió del Comitè d'Apel·lació independent de "suspendre fins a nou avís" el procediment disciplinari contra Reial Madrid, FC Barcelona i Juventus arran del projecte de la Superlliga europea de futbol.

"Després de l'obertura d'un procediment disciplinari contra el FC Barcelona, la Juventus FC i el Reial Madrid CF per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l'anomenada "Superlliga", l'Òrgan d'Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre el procediment fins a nou avís", diu l'organisme que regeix el futbol continental en un comunicat.

El passat 18 d'abril, a mitjanit, 12 dels clubs més grans d'Europa, amb Florentino Pérez com a president, van anunciar la creació d'aquesta Superlliga. No obstant això, davant la reacció de la UEFA, la FIFA, les Federacions, les Lligues i fins i tot diversos aficionats, els equips fundadors van anar abandonant el projecte; tots menys Madrid, Barça i Juve.

La UEFA va acceptar el penediment d'aquests nou clubs, però a finals de maig va anunciar l'obertura d'un expedient als altres tres. L'organisme presidit per l'eslovè Aleksander Ceferin estudiava la possible il·legalitat del projecte, i sancions esportives i econòmiques.

No obstant això, aquest dimecres, la UEFA ha decidit suspendre el procediment, aguantant així blancs, blaugranes i 'bianconeri', els quals els últims dies havien rebut l'empara de la Justícia tant a Espanya com a Suïssa, davant possibles sancions.

"La UEFA prendrà totes les mesures necessàries, en estricta conformitat amb la legislació nacional i de la UE, perquè el Comitè d'Apel·lació de la UEFA estigui en condicions de reprendre el procediment disciplinari al més aviat possible", acaba el comunicat aquest dimecres de la UEFA.