Sis anys després de conquerir la darrera, ahir va arribar la 10a Lliga de Campions de la història del FC Barcelona, en un duel històric a Colònia no tan sols per aquest motiu sinó també perquè els blaugrana han guanyat enguany els 61 partits que han jugat en totes les competicions disputades. A més, la final contra l’Aalborg danès al Lanxess Arena, que va acabar 36-23, va significar el punt final de la llarga i triomfant etapa de dotze anys de Xavi Pascual a la banqueta barcelonista.

La primera part va començar amb mal peu i el Barça es va situar amb un 2-5 en contra que despertava records d’altres finals iniciades de manera nefasta. Però un parcial de 7-0 va capgirar el marcador i els blaugrana van posar la directa (16-11 al descans) i van signar finalment una victòria per 13 gols de marge que corona el Barça com el millor equip del món.