El FC Barcelona ha fet públic aquesta tarda el fitxatge del davanter holandès Memphis Depay, de 27 anys i fins ara jugador de l'Olympique de Lió. Depay, que actualment està disputant l'Eurocopa de futbol amb la selecció dels Països Baixos, signarà un contracte per dues temporades, i serà presentat quan s'acabi el torneig continental.

Nascut el 13 de febrer del 1994 a Moordrecht, va començar a jugar a futbol a l'equip de la seva ciutat natal, el VV Moordrecht, i amb 9 anys va fitxar per l’Sparta de Rotterdam. D'aquí, Depay va passar al PSV Eindhoven, amb el qual va debutar a l'Eredivisie (Primera Divisió). El davanter va fer unes grans actuacions a la lliga neerlandesa sota les ordres del tècnic -i exjugador blaugrana- Phillip Cocu.

El nom de Depay feia mesos que figurava en l'òrbita dels possibles fitxatges blaugrana, i és una petició expressa del tècnic Ronald Koeman.

D'aquesta manera, el Barça de la temporada 2021-22 ja ha fet públiques quatre incorporacions: el davanter Kun Agüero, el central martorellenc Èric Garcia i el lateral Emerson.