El Betis jugarà la propera temporada a la Lliga Iberdrola i el Deportivo acompanya l'Espanyol, el Santa Teresa i el Logroño en el descens a la segona categoria del futbol estatal femení després del 3-1 amb el que s'ha resol el duel entre els dos equips jugat aquest matí a l'Estadi Felipe del Valle de Sevilla, pertanyent a la jornada 33 i penúltima del campionat. Les blanc-i-verdes, amb la jugadora d'arrels manresanes Marta Perarnau a la plantilla, han superat amb escreix les gallegues amb gols de Mari Paz Villas (14) i Ángela Sosa (38 i 61), mentre que la diana visitant l'ha marcat Peke Barea en el temps de descompte (92).

D'aquesta manera, ja està tot decidit a la Lliga Iberdrola: el Barça, campió, i amb la jove sesrovirenca Jana Fernández a les seves files, jugarà la propera edició de la Lliga de Campions juntament amb el Real Madrid i el Llevant, que pugnen per la segona plaça.

El Rayo Vallecano de Paula Fernández es va salvar en l'anterior jornada amb una gran actuació de la jugadora de Sant Fruitós de Bages. També continuaran a la Lliga Iberdrola dos altres equips amb futbolistes de la Catalunya central a les seves files, la Reial Societat, on ha estat titular la monistrolenca Núria Mendoza al centre de la defensa, i l'Éibar de la portera igualadina Noèlia Garcia, que s'està recuperant d'una lesió.

Empat de l'Espanyol amb el Madrid CFF a la Ciutat Esportiva Dani Jarque LALIGA

Empat de l'Espanyol

En els altres dos duels d'aquest matí, l'Espanyol ha empatat 3-3 amb el Madrid CFF i l'Éibar ha perdut a casa amb el Sporting Huelva per 1-3.

A la Ciutat Esportiva Dani Jarque, les blanc-i-blaves s'han avançat ràpidament al minut 3 amb un gol de Szymanovsky, que ha repetit deu minuts més tard. Lomba, al 18, ha situat un contundent 3-0 en el marcador. Les madrilenyes, però, han empatat al segon temps i en un marge escàs de minuts: Ferreira ha escurçat distàncies amb dues dianes al 50 i el 56 i Domínguez ha situat el definitiu 3-3 un minut després.

El Sporting Huelva ha agafat avantatge al minut 2 gràcies a un gol de Morilla, i ha ampliat el marge al 18 amb Rondón. Encara a la primera part, Ramírez ha posat el 0-3 (36). Les locals han fet el gol de l'honor a darrera hora en una acció de Gili (82).

La resta de partits de la jornada es disputaran demà diumenge:

Athletic Club-Sevilla, 11 h

EDF Logroño-Atlètic de Madrid, 11.30 h

Santa Teresa-Real Madrid, 12 h

Granadilla-Rayo Vallecano, 13 h

Llevant-València, 13.30 h

Reial Societat-FC Barcelona, 17 h.

L'última jornada se celebrarà el proper cap de setmana, però el Barça jugarà abans els dos partits que té pendents: dimarts visita l'Athletic Club (16 h) i dijous rep el Sporting Huelva (16 h).

Després de la crisi desfermada ahir quan el diari Sport va destapar el malestar de les jugadores amb Lluís Cortès, que va arribar al punt que les capitanes van demanar la destitució del tècnic a la directiva, serà interessant veure quina serà la reacció del públic a l'Estadi Johan Cruyff. No s'ha de descartar, però, que d'aquí a dijous aquesta història hagi cremat ja noves etapes.