El Catalana Occident-Manresa 2015 s'ha imposat per 37-59 a l'Stadium Casablanca de Saragossa en el primer partit del Campionat d'Espanya júnior que ha arrencat aquest dijous a Granada. Els manresans, classificats per a aquest torneig després de ser tercers en la final a vuit del Campionat de Catalunya, a Balaguer, s'han mostrat molt superiors al seu rival i fins i tot s'han pogut relaxar en l'últim període.

El conjunt de Pere Romero ja ha establert un avantatge de deu punts a l'inici (7-17), basant-se en els triples d'Adrià Garcia, que n'ha obtingut dos en aquest període. A més, la defensa funcionava a la perfecció i ha aconseguit que l'equip arribés al descans amb només 14 punts rebuts i amb un 14-31 que ha deixat les coses força clares.

La tendència ha continuat en el tercer període, en què l'Stadium només ha pogut anotar set punts més i el partit ha quedat del tot sentenciat .El tècnic manresà ha pogut donar minuts a tots els seus elements i repartir esforços. Una certa relaxació, amb el 21-47 en el marcador, ha provocat que el rival guanyés el darrer període.

Cap dels jugadors manresans no ha passat de deu punts, però han destacat els 27 de valoració de Musa Sagnia i els 21 de Jonathan Lozano i Toni Naspler, que aquesta setmana ha firmat el seu primer contracte professional amb el club.

El Catalana Occident disputarà aquest divendres el seu segon partit de la fase. Serà a partir de les quatre de la tarda contra la Fundación 5+11 del Baskonia. El tercer partit serà dissabte, a la mateixa hora, contra el Reial Madrid. Els tres primers passen als vuitens de final, que arrenquen diumenge.

STADIUM CASABLANCA (37): Martínez, Gonzalo Rodríguez 5, Manuel Zapater 7, Ramón Zapater 4, Eduardo Ibáñez 17 -cinc inicial- Darío Lanau 2, Liso, Gómez 2, Lucas Lanau, Alexander i Ladaga

CATALANA OCCIDENT MANRESA (59): Toni Naspler 9, Adrià Garcia 8, Gerard Gutiérrez 9, Jonathan Lozano 9, Musa Sagnia 9 -cinc inicial- Ferran Fernández 2, Paul Ater Maker Bol 3, Bernat Farell 4, Edgar Medina, Àlex Rubin de Celis 5, Ferran Torreblanca i Arnau Saló 1

Àrbitres: Adrián Rodríguez i Xabier Barbado

Parcials: 7-17, 14-31, 21-47, 37-59